Property Tracker

Keep track of the value of your property. No visit required.

Instant Valuation

Get an instant value of your property using our clever algorithm.

Get A Valuation

Book a full and accurate valuation of your property. Visit required.

Courtyard House


London-based De Rosee Sa Architects have designed a brilliant house on a small plot of land in West London which had previously been used as a wood yard.

Planning restrictions only allowed a single storey above ground, so a basement was dug to allow for an extra bedroom and bathroom.

Due to the narrow plot, windows in the boundary wall were not possible. In response to this, the house was designed with external courtyards inbetween the three living spaces on the ground floor, which is how the home got its name, the ‘Courtyard House’.

Crittall-style doors to the courtyards and large skylights draw an impressive amount of light into the house. During the Summer months, the series of courtyard doors can be opened up to create one large family space, a unique example of indoor / outdoor living.

Western red cedar clads the courtyards and interior accents while the floors are finished in oak, the generous use of wood being a nod to the land’s history. The house has deservedly won the Built Home Award at the 2017 New London Awards. Inspirational.

Stay informed

Keeping an eye on the market for the future. Sign up for our newsletter and we
will keep you up to date with all that's happening on the market.